Samhälle

Söker fler familjehem

Genom satsningen Gemensam familjehemsorganisation så meddelar Örnsköldsviks kommun att man söker fler familjehem inom kommunen.

Gemensam familjehemsorganisation är en satsning som drivs av Kommunförbundet Västernorrland, där Örnsköldsviks kommun ingår, med syfte att försöka trygga utsatta barns behov av familje- och jourhem. Genom satsningen så meddelar nu Örnsköldsviks kommun att de söker fler familje- och jourhem i kommunen.

Som familjehem så ger du ett barn ett hem under en längre tid och ser till att barnet får en bra vardag och det behovsanpassade stödet som barnet kan behöva. Ett jourhem är på många sätt likt ett familjehem, men till ett jourhem kommer ett barn ofta på kort varsel och är tänkt ska bara bo där under en tillfällig period. Det de båda hemmen har gemensamt är att man ska finnas där för barnet och ge både ett hem och det stöd som barnet kan behöva.

Den som är intresserad av att veta mer om familje- och jourhem kan besöka Gemensam familjehemsorganisations hemsida genom att klicka här.

 

Publicerat