Du är här

2020-11-20 - Skola & utbildning

Snart dags för Vetenskapsveckan

Sista fredagen i november så arrangeras ForskarFredag runtom i Europa. Här i Örnsköldsvik så nöjer man sig dock inte med bara en fredag. Istället så arrangerar man Vetenskapsveckan under vecka 48, med digitala aktiviteter som riktar sig till barn och skolever såväl som allmänheten.

Vetenskapsveckan och ForskarFredag är återkommande evenemang i Örnsköldsvik i slutet på november, med syfte att bland annat berätta vad vetenskap är och hur forskning går till, och i år utförs veckan under temat ”Forskning för en hållbar framtid”. 

Under veckan finns en rad evenemang på programmet. Sliperiet och Örnsköldsvisk museum arrangerar digitala aktiviteter, bland annat vuxenpussel och kulturlabb, och det bjuds på föreläsningar för gymnasieelever. På fredag så berättar forskare från bland annat SMHI och Stockholms universitet om rymdteknik och jordens klimat i en föreläsning öppen för alla. På lördag får man en chans att själv experimentera hemifrån genom att delta i en digital kemiworkshop som KomTek håller i. Alla planerade aktiviteter under veckan sker digitalt.

Du kan klicka här för att komma till kommunens hemsida där du kan hitta det kompletta programmet för veckan samt se hur du deltar i aktiviteterna.

 

Dela med dig av denna artikel på: