Du är här

2020-11-20 - Nyheter/Reportage

Näthandeln väntas slå rekord i jul

Julklappshandeln på nätet väntas slå nya rekord i år. Enligt Postnords beräkningar så kommer det totala värdet för svenskarnas näthandel att uppgå till över 10 miljarder kronor, skriver Svt.

Enligt Postnords senaste kvartalsanalys så beräknas årets nätjulhandel att omsätta 10,6 miljarder kronor, en ökning med 26 procent jämfört med fjolåret. Detta samtidigt som den fysiska handeln i butik minskar. Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på Postnord, säger till Svt att förflyttningen till nätet för handeln har under 2020 varit enorm på grund av pandemin.

För den som planerar att beställa sina klappar från nätet så ska det dock inte finnas någon oro för att paketen dyker upp sent. Postnord uppger att de inför årets leveranser har utökat bemanningen med över 3 000 extraanställda. Även antalet ombud samt leveranstidsfönster och utlämningsställenas öppettider har utökats. Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige, säger att bara en del leveranser kan dra ut några extra dagar på tiden. Han uppmanar även allmänheten till att inte hämta ut sina paket under rusningstid. Detta för att förhindra smittspridning.

Källa: Svt.se

 

Dela med dig av denna artikel på: