Du är här

2020-11-21 - Övrig kultur
Fr.v. Marit Hagelberg och Elin Sävelind.

Kreativt bokprojekt

Den 27 november släpper vännerna Maarit Hagelberg och Elin Sävelid ”Ögonblick – moments by me”; en bok där Elins bilder och Maarits dikter utgör gemensamma verk.
– Varje vecka skickade vi två texter och två bilder till varandra. Jag har bildsatt hennes texter och hon har skrivit dikter till mina bilder, berättar Elin Sävelind, till vardags fotograf på egenföretaget Timeline Photo.

Att tolka varandras alster visade sig bli ett tankeväckande och kreativt projekt, där den enes tolkning kunde skilja sig vida från den andres ursprungstanke.
– Det har varit spännande. Att man kan tolka bild och text så olika är jätteintressant. I boken finns exempelvis en bild på ett par, gående längs Gamla stan. Jag trodde att Maarit skulle skriva om kärlek, men det blev en text om erfarenhet och kunskap och hur det hjälper att ta oss vidare.
I boken framgår vad som kom först – bilden eller texten – och det som först tänkte bli till en releasefest i stan, ser nu på grund av pandemin ut att bli en digital dito nästa fredag.

Boken som trycks på Ågrens tryckeri finns att beställa på Instagramsidan @m.o.m.e.n.t.s.b.y.m.e och i januari ställer duon ut en del av verken på Café UH. 

Dela med dig av denna artikel på: