Evenemang

Inställt och uppskjutet

Nya restriktioner på grund av den ökande smittspridningen av covid-19 medför att en rad kulturarrangemang ställs in eller skjuts på framtiden.

Perdido Jazz & Blues skulle nu på fredag ha haft Hannah Svensson Group på Bruksgården men tvingades i måndags ta beslutet att ställa in konserten. Detsamma gäller föreningens inbokade spelning med jazzkvartetten Leeway 4 december.

På Bruksgården hade även arrangörsduon Karlsson & Norberg en rad konserter inbokade. Både Tommy Nilsson och Thomas Di Leva skulle ge dubbla föreställningar i december, men dessa skjuts nu på framtiden. Samma sak med Emil Assergårds konsert som skulle hållas 28 november.

Örnsköldsviks Folkmusikförening hade redan flyttat sitt arrangemang St Patrick’s Party från i våras, nu tvingas de flytta fram det ännu en gång och förhoppningen är att kunna köra under 2021.

Flera andra inplanerade evenemang lär förmodligen också ställas in med kort varsel och vi råder alla intresserade att kontrollera med respektive arrangör.

Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd för Västernorrland, som kom i måndags, innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, exempelvis hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad. Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, samt avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Publicerat