Du är här

2020-11-17 - Samhällsinformation

Det gäller för kommunala anläggningar och lokaler

I och med de skärpta lokala råden i kommunen rörande coronaviruset så gäller tillfälligt nya regler för bokning och användning av de kommunala anläggningarna. Bland annat så får idrottsanläggningar just nu bara bokas för träning av personer i målgruppen födda 2005 eller senare. De nya reglerna gäller till och med den 13 december. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Örnsköldsviks kommun skriver följande på sin hemsida rörande de tillfälliga reglerna för bokning och användning av de kommunala anläggningarna och lokalerna:

  • Från och med 17 november så kan man endast boka lokaler för idrottsträning för målgrupper som är födda 2005 eller senare. Bokningar för andra målgrupper kommer inte att godkännas.
  • Föreningar och de som bokar i privat regi måste själva avboka sina tider i kommunens idrotts- och badanläggningar. Detta på grund av att det är svårt för Lokalbokningen att bedöma om det bedrivs verksamhet som är undantagen stängningen, eller om en förening själv bedömt att verksamheten måste avbokas. Det går just nu att avboka med kort varsel utan avgift.
  • Allmänhetens tider, allmänhetens bad och allmänhetens åkning i kommunala anläggningar är inställda under perioden för restriktionen.

Kommunen har även nya riktlinjer för träning i kommunala anläggningar och lokaler under perioden med restriktioner:

  • Aktiva och ledare ska alltid komma ombytta till sina träningspass så att man kan undvika användandet av omklädningsrum, duschar och toaletter.
  • Kom strax före ditt pass och lämna anläggningen direkt i anslutning till att det är slut. Stanna inte kvar i omklädningsrum.
  • Barn som ska delta i träning bör mötas upp av ledare i entré. Vårdnadshavare eller annan medföljande får ej vistas i lokalerna under träning.
  • Ledare och aktiva som är på plats ombeds att torka av ytor efter varje träning, dvs handtag, toaletter, sittytor man använt där risk för smittspridning kan finnas.

Den som har frågor eller behöver mer information kan kontakta Lokalbokningen på 0660-881 14 eller lokalbokningen@ornskoldsvik.se

 

Dela med dig av denna artikel på: