Du är här

2020-11-11 - Modo Hockey

Juniorserierna pausas

Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott tog under gårdagen beslut om att pausa seriespelet för J20 Nationell och J18 Regional på grund av den ökade smittspridningen av covid-19.

Beslutet har tagits för att hjälpa till att stoppa möjligheten till smittspridning, och för att ge alla lag en chans till rättvist spel. I och med att vissa klubbar måste ställa in både matcher och träningar på grund av lokala skärpta restriktioner så anser det verkställande utskottet att det leder till sportslig orättvisa för juniorlagen om matcher som ställs in gör att serier inte kan slutföras inom angiven tid.
– Utifrån den ökade smittspridningen och de skärpta restriktioner som utfärdats i många regioner pausar vi verksamheten tillsvidare. Beslutet gäller med start 11 november och minst till årsskiftet. Vi följer utvecklingen noga och vår ambition är att återuppta spel, dock tidigast efter årsskiftet, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Modos J20-trupp ligger för tillfället på andra placering med 24 poäng, och J18-laget ligger på första placering med lika många poäng.  

 

Dela med dig av denna artikel på: