Du är här

2020-11-05 - Evenemang
Foto: James Djordjevic

Hannah längtar efter att få spela

Coronapandemin har slagit hårt mot kulturarbetare, musiker har ända sedan i mars inte kunnat komma ut och spela. Under hösten har jazzkonserterna i alla fall kommit i gång lite smått och fredag 20 november är det dags för Hannah Svensson att gästa Perdido Jazz & Blues.

– Man trodde aldrig att man skulle vara med om något sånt här. Det har varit galet, och därför känns det extra roligt att äntligen få komma ut och spela, säger Hannah Svensson som kommer till Bruksgården med eget handplockat band bestående av Jan Lundgren Trio samt pappa Ewan Svensson på gitarr.
– Vi har samma smak och uppfattning om olika grejer och vi har en väldigt fin vänskaplig relation som kommer fram i musiken. Jag har alltid tyckt att det är kul med möten mellan olika generationer och jag tänker inte riktigt på att det är pappa jag spelar med.

Pianisten Jan Lundgren har som vanligt med sig trummisen Zoltan Czörsz och på bas ser vi Matz Nilsson från legendariska fusiongruppen Hawk on Flight.
– Matz har jag spelat med ända sedan jag började sjunga och Jan har jag jobbat med sedan 2013 i lite olika konstellationer. Det känns kul att sätta ihop just de här personerna som följt mig från starten, dessutom kommer alla från lite olika stilar inom musiken.
Så vad kommer publiken på Bruksgården att få höra?
– Ganska mycket av mina egna låtar, blandat med en och annan pärla ur den amerikanska låtskatten, i lite nya förklädnader. Vi kan väl säga att det blir allt från Hannah Svensson till Joni Mitchell och ”Come Rain or Come Shine”.

 

Dela med dig av denna artikel på: