Du är här

2020-11-04 - Modo Hockey

Ville Nieminen slutar som huvudtränare

Efter den tunga starten på säsongen för Modo Hockey så meddelade klubben igår kväll att Ville Nieminen lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för klubben.
​– Uteblivna resultat håller tillbaka spelarnas utveckling för mycket och därför måste en förändring till. Jag känner att den bästa lösningen nu är ett annat typ av ledarskap för Modo Hockey, kommenterade Nieminen på klubbens hemsida.

I början på juni var det klart att Nieminen fick det nya uppdraget som huvudtränare för Modo Hockeys herrtrupp, men någon längre karriär inom klubben blev det inte. Under gårdagen meddelade Modo under en direktsänding att Nieminen sagt upp sig från sin tjänst då han känner att utvecklingsprocessen för laget varit för långsamt. 
– Vår utvecklingsprocess har varit för långsam, där vi inte kunnat ta de saker vi gjort bra på träning till att prestera på match. Jag kom med övertygelsen att vi kunde tävla på en annan nivå än vi har kunnat prestera och jag kom också till Modo Hockey med ett öppet sinne och med öppna kort kring vem jag är som person, säger Nieminen. Han fortsätter med att tacka det stöd han fått från organisationen och önskar Modo all lycka i framtiden:
– Jag vill därför vara ärlig mot människorna jag lärt känna i organisationen, med Johan Widebro och Fredrik Glader i spetsen. De har verkligen stöttat mig under hela min tid här och när jag kände att det var dags för en förändring ville jag direkt att de skulle få veta det från mig. Jag är tacksam för stödet från hela organisationen och önskar föreningen och dess fantastiska supportrar all lycka till i framtiden.

Sportchef Fredrik Glader sade att han tyckte att beslutet var tråkigt, men att han även stöttar Nieminen i beslutet och att han kommer att ha fortsatt kontakt med den finska tränaren.
– Vi har haft ett jättebra samarbete där vi tillammans har jobbat stenhårt, dag ut och dag in. Jag vet hur mycket jobb som alla har lagt ned för att vi ska lyckas. När det då blir så här är givetvis tråkigt när vi stöttat varandra under hela vägen. Vi kommer även fortsättningsvis att ha en god kontakt och jag vet att Ville kommer att lyckas med vad han än tar sig för i framtiden, då han är en oerhört seriös person, sade Glader och avslutade med att berätta om att han har stor respekt för Nieminen och att klubben önskar tränaren all lycka.
– Jag uppskattar Villes uppriktighet då det är ett tufft och ärligt beslut han har meddelat oss öga mot öga. Jag respekterar honom inte bara som yrkesperson utan även som människa. Vi alla i Modo Hockey önskar honom all lycka till i framtiden.

I nuläget är det oklart vem som kan komma att ta över uppdraget som huvudtränare för klubben. Tills vidare så är det de två assisterande tränarna Pär Styf och Urban Omark som får styra upp laget.

 

Dela med dig av denna artikel på: