Du är här

2020-10-29 - Modo Hockey

Lånar forward från Colorado Avalanche

Modo Hockey meddelar idag att de lånar den tjeckiske forwarden Martin Kaut från amerikanska Colorado Avalanche.
– Vi vill att han ska bidra offensivt hos oss med sin fart, sitt skott och sin tyngd, kommenterar Modo Hockeys sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

Martin Kaut har spelat inom Colorado Avalanches organisation under de senaste två säsongerna. Där har han dragit in totalt 44 poäng på 97 spelade matcher i AHL samt 3 poäng på 9 matcher i NHL. Under den senaste säsongen har han även spelat i tjeckiska Dynamo Pardubice där han har gjort ett matchvinnande mål på fyra matcher.

Till Modo Hockey kommer han på lån i väntan på att den kommande säsongen i NHL ska dra igång. Kaut anländer till Örnsköldsvik under fredagen och kommer att spela för Modo under tröjnummer 26. 
– Vi är oerhört glada att tillsammans med Avalanche kunna hitta den här lösningen. Vi har letat en rightare med de egenskaper Martin har. Förutom att han är rejäl i allt han gör har han även en bra skridskoåkning och är alltid ”där det händer” offensivt ute på banan. Han kommer att bli användbar, inte minst i powerplay, säger Fredrik Glader.

 

Dela med dig av denna artikel på: