Du är här

2020-10-31 - Nöje & kultur
Foto: Sören Vilks

Högteknologisk humor

Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 bjuder på magi som inte liknar något annat inom svensk scenkonst. Fredag 13 november kommer de med sin humoristiska föreställning till Folkan Teater.

Sirqus Alfon är en trio som uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America’s Got Talent och World’s Got Talent, och prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning ”I am Somebody” med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”.

Nu är Sirqus Alfon tillbaka i Sverige med nya föreställningen ”Play 3.0” som är ute på en Riks-teaterturné. Föreställningen beskrivs som en surrealistisk värld till ljudet av punkig elektropop. Med hjälp av laser, artificiell intelligens och iPads undersöks teknik, musik, dans och interaktion på ett innovativt och lekfullt vis.
– Vi har länge velat ta vår lek med det digitala till nya nivåer. Det gör vi nu. Om vår förra föreställning var en hyllning till publiken så är detta en hyllning till leken. Det blir magi med hjälp av teknik, men också oväntade humoristiska grepp. Vår scenkonst har ingen linjär berättelse utan ska tas in som en upp-levelse, säger Erik Rosales.

Sirqus Alfon består i övrigt av Martin Östman och Henrik Strindberg, och produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern, Sirqus Alfon och Follow the Rabbit. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: