Övrig kultur

Dubbelt upp för Leo

Han fick Monica Zetterlund-stipendiet som 21-åring och redan när han var 18 spelade han hos Perdido Jazz & Blues. Nu i höst är pianisten Leo Lindberg, 27, på dubbla besök på Bruksgården, både med egen kvartett 6 november och nu på fredag i bandet Walk Tall.

Leo Lindbergs pianospel har Örnsköldsviks jazzpublik tidigare kunnat njuta av tillsammans med Sean Nowell Quintett, The New York Exchange, Amanda Sedgwick och Blues Tranfusion med Kiralina Salandy. På fredag spelar han med Martin Sjöstedts Walk Tall och 6 november kommer han tillsammans med basisten Kenji Rabson, trummisen Moussa Fadera samt Krister Andersson på tenorsaxofon och klarinett.
– Först var det tänkt att Nisse Sandström skulle vara med på saxofon och då koncentrerade vi oss på hans repertoar. Men han kunde inte turnera nu så då var det tänkt att Jonas Kullhammar skulle hoppa in. Nu har även han fått förhinder men det löste sig bra med Krister Andersson. Det blir väl valda låtar som vi gillar, några från pianisten Cedar Walton och saxofonisten Clifford Jordan plus en del jazzstandards, säger Leo Lindberg, som förutom de två spelningarna hos Perdido Jazz & Blues hoppas få tid att gå på Paradiset.
– Jag har varit på deras spa tidigare, det var riktigt härligt och jag hoppas jag får tid att gå dit igen.

 

Publicerat