Du är här

2020-10-15 - Teater
  • Foto: Kristofer Lönnå
  • Foto: Kristofer Lönnå
  • Foto: Kristofer Lönnå
  • Foto: Kristofer Lönnå

Mordhistoria på Folkan

En ung kvinna hittas död under mystiska omständigheter. Vem är skyldig? Svaret får vi onsdag 28 oktober då Teater Västernorrland gästar Folkan Teater med sin uppsättning Mordet i Midlands.

I överklassfamiljen Birlings hem firas förlovningen mellan dottern Sheila och svärsonen Gerald när en poliskommissarie plötsligt ringer på dörren. Ett mord har begåtts inte långt därifrån, det är något som inte stämmer och blickarna riktas mot familjen. Skuld, lögner och fördomar dras fram i ljuset under kvällen och natten.

Mordet i Midlands är en engelsk deckare av J.B. Priestley där ingenting är vad det till en början tycks vara. BBC gjorde 2015 en framgångsrik tv-produktion baserad på original-pjäsen ”An Inspector calls” och nu har Kia Berglund regisserat Teater Västernorrlands uppsättning i översättning av Marie Parker Shaw.

På scen under mordkvällen ser vi Åke Arvidsson, Robert Hannouch, Ellen Hennig Öhrström, Gisela Nilsson, Helena Svartling och Alfred Tobiasson. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: