Du är här

2020-10-17 - Fotboll
Foto: Håkan Nordström

Utmaning! Vilka besegrar 7an i gåfotboll?

Den 14 november arrangeras Örnsköldsviks första turnering i gåfotboll och Tidningen 7 är ett av de deltagande lagen.
– Vi siktar självklart på cup-seger, säger 7ans Ulf ”Boa” Eklund.

Gåfotboll har blivit trendigt och är efter padeltennis landets mest växande sport. Precis som namnet antyder handlar det om att gå i stället för att springa och matcherna avgörs på små planer med små mål. 
På bilden står Boa Eklund tillsammans med arrangörsgruppen och han lovar att ta med sig ett starkt lag till Rexroth-hallen om en månad.
– Vi är ett gäng damer och herrar på jobbet som tycker att det låter som en jätterolig grej och vi sticker till och med ut hakan också påstår att vi är bra, säger Boa Eklund med ett skratt.
Med tanke på den pågående pandemin kommer arrangörerna att vidta de risk-reducerande åtgärder som rekommenderas och förhoppningen är att nära 20 lag ska göra upp om cup-segern. Varje lag består av sju spelare utan målvakt där fem av dem samtidigt befinner sig på planen.
– Den stora fördelen med gåfotboll är att den är flexibel. Den kan spelas både inomhus och utomhus och alla kan vara med, oavsett förutsättningar och förkunskap, säger Helena Hansson innan Tommy Nordin tillägger:
– Redan nu är fyra-fem lag anmälda och det bästa är att det inte krävs någon tidigare fotbollsbakgrund eller ens fotbollsskor. Och eftersom man inte får springa lönar det sig inte att ragga ihop ett proffslag.
Gåfotboll lämpar sig alltså alldeles utmärkt för ung som äldre, idrottare, motionärer och inte minst för människor som normalt inte är speciellt aktiva. 
– Gåfotboll är absolut något som ökar möjligheten till gemenskap, engagemang och bättre folkhälsa, säger fotbollsinstruktören Tommie Andersson, som på uppdrag av Svenska Fotbollförbundet sprider gåfotboll runt om i Norrland.

Anmälan gör du på https://www.svenskalag.se/friskaviljor-gafotboll-foretagscup. Sista anmälningsdag är 31 oktober.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: