Du är här

2020-10-14 - Musik
Frank Ådahl till vänster. Foto: Peo Hedin

Frank Ådahl bland superstjärnor

”Coming Home” är titeln på finske Tomi Malms nya album som släpps i morgon torsdag. Malm har, precis som på sin förra platta ”Walkin’ On Air” från 2017, samlat mängder av kända musiker omkring sig. Och en av vokalisterna har suttit hemma i sin studio på Dekarsön och spelat in – Frank Ådahl.

– Tomi är från Helsingfors och jag har jobbat med honom i flera år. Han är en oerhört bra kompositör, producent och keyboardist, säger Frank och berättar att arbetet med Tomi Malms nya platta hållit på under två år.
– Det är jättemånga musiker med på plattan.
En snabb titt i listan visar att Frank har sällskap av många superstjärnor. Här finns trummisar som Simon Phillips (spelat med Frank Zappa, The Who, Toto, Mike Oldfield m.fl.), Vinnie Colaiuta (Zappa, Sting, Herbie Hancock) och Alex Acuña från Weather Report; Totos gitarrist Steve Lukather, basisten Jimmy Haslip från Yellowjackets och keyboardisten Robbie Buchanan som bland annat anlitats av Whitney Houston, Liza Minnelli, Natalie Cole och Dusty Springfield.
– Alla är vi gamla gubbar numera och vi tycker det är roligt att spela in, nu när man inte kan göra så mycket annat. Nyckelpersonen i det här projektet är Gabriel Raya, en skivbolagskille från Spanien som jag jobbat med i 14 år. Han har koll på allt inom den här retromusiken, AOR-genren, och särskilt West Coast-bagen.
Frank har alltså spelat in sin sång hemma på Dekarsön, något han trivs ypperligt med.
– Dekarsön är bästa studion, med frisk luft och lugn och ro. Och emellanåt kan man gå ut och plocka lite svamp, så varför ska man åka någon annanstans för att spela in? undrar Frank och skrattar.

 

Dela med dig av denna artikel på: