Du är här

2020-10-13 - Nyheter/Reportage
CAD-ingenjör är en av de nya yrkesutbildningarna som anordnare vill bedriva i Örnsköldsvik.

Stort intresse för att starta yrkesutbildningar i Örnsköldsvik

Det råder ett starkt intresse för att starta yrkeshögskoleutbildningar i Örnsköldsvik. Sammanlagt har Myndigheten för yrkeshögskolan, som godkänner start av utbildningar, fått in 18 ansökningar från anordnare som vill bedriva yrkesutbildningar i kommunen med start hösten 2021/våren 2022.

En del av ansökningarna som kommit in består av förlängningar av redan pågående utbildningar såsom Musikmakarna, Hydraultekniker och Medicinsk fotterapeut. Flera av ansökningarna gäller dock helt nya utbildningar i Örnsköldsvik.

De nya utbildningarna är följande:
Beroendeterapeut 
CAD-ingenjör inom processindustrin
Drönarpilot,
E-Drivsystemsspecialist
Elnätsspecialist inom vindkraftteknik
IT- och nätverkstekniker
Provtekniker maskinutveckling
Specialistundersköterska inom äldreomsorg
Systemutvecklare
Stadsplanerare
Underhållsingenjör – Smart Maintenance.

– Det här är attraktiva utbildningar som leder till efterfrågad kompetens. Som studieort kan vi erbjuda bostadsgaranti samt god kringservice bland annat i form av ett uppskattat Lärcentrum med olika studiemiljöer och tentamensservice. Vi hoppas på positivt besked för riktigt många yrkesutbildningar, säger Martina Hallberg, utvecklingsstrateg vid kommunledningsförvaltningens kompetensenhet, på kommunens hemsida.

I januari 2021 så tillkännager Myndigheten för yrkeshögskolan vilka utbildningar som kommer att få starta i Örnsköldsvik. De yrkeshögskoleutbildningar som får klartecken kommer därefter att dra igång under hösterminen 2021 eller vårterminen 2022.

 

Dela med dig av denna artikel på: