Du är här

2020-10-12 - Övrigt
Arrangemanget Sjunde i sjunde gjorde att vi tog hem titeln Årets lokala insats. Fotomontage: Håkan Nordström

Tidningen 7 tog hem dubbla priser

Branschorganisationen Gratistidningarna driver varje år tävlingen Årets Gratistidning där dess medlemmar tävlar i tolv kategorier. Mediapartner i Norr, företaget bakom Tidningen 7, har korats som vinnare i två kategorier för arbeten utförda under 2019: Årets förnyare och Årets lokala insats.
– Jätteroligt. Vi har all anledning att vara stolta, säger företagets vd Ulf Eklund.

Utmärkelsen Årets lokala insats tilldelas ägare och medarbetare på Tidningen 7 för vår återkommande gratiskonsert Sjunde i sjunde, som beskrivs som en ”gratiskonsert i svensk toppklass”.

I nomineringen står följande:
“Att en liten gratistidning i en mindre norrlandskommun år efter år genomför en gratiskonsert i svensk toppklass är inget annat än imponerande. Tidningen 7 uppvisar på detta sätt inte bara att man värnar om sin stad genom att ordna en årlig mötesplats och därigenom skapar lokal samhörighet, utan också att man som litet företag är beredd att gå utanför sin bekvämlighetszon och göra stordåd.”

Årets förnyare: 7an Mediapartner.
Projektledare: Johannes Jonsson, Gabriella Röschmann, Hanna Sydhage och Håkan Nordström.
I nomineringen skriver Gratistidningarna:
”Årets förnyare 2020 visar med tydlighet att tidningsverksamhet inte behöver stanna vid just tidningsverksamhet. Att enskilda annonsinsatser kan bytas ut mot ett helhetsansvar för kundens totala marknadsföringsbehov. Utformning, ledning och genomförande av en total strategi/lösning i en rad olika kanaler – egna och andras – för hela verksamhetsåret kan också ligga i tidningens uppdrag! Årets Förnyare 2020 lär oss att kompetensen att kommunicera med läsare/kunder kan användas betydligt bredare."

Utmärkelserna delades ut under Gratistidningarnas branschdag och årsmöte som hölls under fredag och lördag 9-10 oktober.

Dela med dig av denna artikel på: