Du är här

2020-10-09 - Evenemang
Foto: Casper Hedberg

Vill hitta kärnan i musiken

Multibegåvningen Martin Sjöstedt, med rötterna i Uppsala, har under de senaste åren gjort sig ett stort namn på den internationella jazzscenen. Nu har han handplockat musiker till sitt nya projekt Walk Tall, fredag 23 oktober spelar de på Bruksgården.

Martin Sjöstedt har gästat Perdido Jazz & Blues ett otal gånger och ni som sett honom vet att han hanterar såväl kontrabasen som pianot lika skickligt. Ibland plockar han även fram saxofonen. Nu är det kontrabas som gäller när han satt samman sin nya supergrupp Walk Tall.
– Som kompmusiker har man händerna i många syltburkar och jag gillar att spela väldigt mycket olika. Men jag ville tillbaka till det som varit den röda tråden i all musik jag gjort och det handlar om svängig groovebaserad musik. Ganska enkel musik, även om den inte är enkel att spela. När jag kom på idén med ett nytt band var det ganska självklart vilka jag ville ha med, berättar Martin.

Det blev Karl Olandersson på trumpet, Per ”Ruskträsk” Johansson, altsaxofon, trummisen Moussa Fadera samt pianisten och organisten Leo Lindberg, Sveriges yngsta Monica Zetterlund-stipendiat.
– Sättningen grundar sig i det Cannonball Adderley hade på 60-talet och Leo släpar med sig sin Hammondorgel, det blir rätt unikt att addera en Hammond till sättningen. Vi kommer att blanda ganska friskt och gräva djupt i den amerikanska sångboken, vi spelar låtar som är lätta att ta till sig – det handlar om att hitta kärnan i musiken.

 

Dela med dig av denna artikel på: