Du är här

2020-10-09 - Teater
Foto: Klara G

Bygdens söner

En landsbygdskomedi om gemenskap och tillhörighet. Så beskrivs enmansföreställningen ”Bygdens söner” som Riksteatern nu turnerar runt med. Fredag 23 oktober kommer Peter Jansson till Folkan Teater för att gestalta fem olika personer.

Bygdens söner är en komisk och ömsint monolog där Peter Jansson tar sig an alla roller själv. En berättelse om vilka vi var och vilka vi blev, och vad det egentligen är som skapar gemenskap.
– Det handlar om vem som förstår de lokala koderna och vem som har rätt att bryta mot dem. Den mindre orten är en tacksam spelplats att spegla samhället i stort på eftersom alla har sin roll i gemenskapen, det finns ingen urban anonymitet att gömma sig i, människors agerande får en större effekt på kulturen eller stämningen på orten. Det kan finnas en väldig kraft i den gemenskapen, men den kan också vara begränsande, svårt att utvecklas och få till förändring i, berättar regissören Sara Giese.

Bygdens söner är ett samarbete mellan Riksteatern och Östgötateatern. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: