Du är här

2020-10-03 - Teater

Fucking Åmål

”Är du lesbisk? Förlåt. Jag bara undrar. Du behöver inte svara. Jag tycker det är coolt. Killar är alltid så dumma i huvudet.” Ett citat från filmsuccén Fucking Åmål som nu blivit en scenföreställning av Teater Västernorrland. Tisdag 20 oktober visas den på Folkan Teater.

Agnes känner sig ensammast i hela världen och Elin vill bara att något ska hända. Agnes älskar Elin, men inget talar för att det någonsin ska bli de två – inte förrän Elin plötsligt går på fel fest och småstadslivet i Åmål tar en helt annan vändning.

Lukas Moodyssons långfilmsdebut 1998 gjorde stor succé och vann Guldbaggar för bästa film, bästa regi och bästa manus. Dessutom delades priset för bästa kvinnliga huvudroll till debutanterna och amatörskådespelarna Alexandra Dahlström och Rebecka Liljeberg.

Nu har Lovisa Onnermark regisserat Fucking Åmål för Teater Västernorrland, med skådespelarna Camilla Eriksson, Martina Hemmingsson, Petter Snive, Livia Göttfert och Srdjan Nedzipovski. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: