Du är här

2020-10-01 - Modo Hockey

Med stort hjärta för Modo

Det här är Christer Haraldsson, 59. Född och uppvuxen i Huddinge, men med ett brinnande hockeyhjärta för Modo.
– Klubben ska till SHL igen och jag vill göra mitt bästa, säger han.

Att Modo Hockey har många supportrar även utanför kommungränserna har varit känt sedan länge. En av alla är Christer Haraldsson som bland annat ser till att trafikanter blir uppmärksamma på vart han har sina hockeysympatier.
– Det inträffar ganska ofta att folk vinkar eller tutar. Sånt är bara roligt, säger Christer som varit modoit sedan barnsben.
Hans mor har rötterna i Domsjö, somrar tillbringas i Örnsköldsvik och Christer har sedan flera år tillbaka fritidshuset på Genesön.
– Jag vet inte riktigt när det började. Men av min kusin fick jag Anders Hedbergs klubba som han spelade med när Tre Kronor mötte Sovjet den 4 mars 1971. Sedan dess har jag på distans hållit alla mina tummar för Modo, fortsätter Christer.

Hans första ishockeymatch på nära håll upplevde han som grabb tillsammans med sin pappa på Johanneshovs isstadion då Modo besegrade AIK med 5-3. Nu är Christer Haraldsson den inbitne modoiten som minns många högtidsstunder och som aldrig glömmer den smärtsamma förlusten i förlängningen mot Leksand, våren 2016.
– Det såret är inte läkt och kommer inte bli det förrän Modo är tillbaka i högsta serien.
Smått komiskt i sammanhanget är att hans fru är Leksand-supporter, vilket bland annat innebär att i sängkammaren har det ibland bäddats med ett Modo-täcke och ett liknande med Leksands klubbmärke.
– Numera ser jag till att hennes täcke göms undan långt ner i garderoben, säger Christer med ett leende.

På lördag inleder Modo Hockey den allsvenska säsongen med match mot Vita Hästen hemma i Fjällräven Center.

 

Dela med dig av denna artikel på: