Du är här

2020-09-24 - Evenemang
Foto: Pressbild

Svenska låtar

Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg släppte i fjol plattan ”Svenska Låtar” som tidigare i år belönades med en Grammis i kategorin Folkmusik. Lördag 10 oktober kan man höra hur det låter på Thuleteatern.

Trion grävde sig ned i den svenska vis- och låtskatten och satte sin alldeles egen folkmusikprägel på kända kompositioner av legender som Cornelis Vreeswijk, Evert Taube och Birger Sjöberg, men också av mer oväntade namn som Ola Magnell, Marie Bergman och Eva Dahlgren. Resultatet är helt utmärkt.

På plattan finns bland annat ”Gärdebylåten”, ”Den första gång jag såg dig”, ”Så skimrande var aldrig havet”, ”Dansen på Sunnanö”, ”Visa i vinden” och ”Deirdres samba”. Liksom skivaktuella Eva Dahlgrens ”Dunkla skyar” och ”Ung och Stolt”. På Cornelis ”Somliga går med trasiga skor” sjunger Willemark på den närmast obegripliga dialekten älvdalska.

Klaviaturspelaren Mats Öberg har tyvärr tvingats hoppa av på grund av tinnitusproblem och han ersätts av gitarristen Simon Nyberg.

Endast 40 biljetter säljs till Thuleteatern och arrangören Örnsköldsviks Folkmusikförening har sett till att det blir dubbla konserter ifall biljettrycket blir högt, och nuvarande publikrestriktioner kvarstår.

 

Dela med dig av denna artikel på: