Du är här

2020-09-23 - Evenemang

Hjälp barnen

Världens Barn-insamlingen är i gång. En insamling som på grund av coronapandemin ser annorlunda ut, men som samtidigt är angelägnare än någonsin.
– Insamlingen är viktig, och än viktigare i dessa tider. Och det gäller att kunna säkra insamlingen i dessa coronatider. Någon traditionell bössinsamling blir det inte i år, vi får i stället vara lite kreativa i tanken och fokusera på nya sätt att samla in pengar, säger Linda Lundin, regionsamordnare för Världens Barn.

Som vi berättat om tidigare blir det dubbla Världens Barn-konserter i Själevads kyrka nu i kväll, onsdag. Flera andra sätt att samla in pengar pågår förstås också, bland annat projektet ”Jorden runt för Världens Barn” – en tipspromenad där man kan springa, gå eller ta sig fram på annat sätt, och swisha valfritt belopp till 9019506.
– Det ska bli spännande att se hur långt vi kan nå tillsammans här i Ö-vik, säger Linda.

Kulturskolan arrangerar en digital konsert på FN-dagen 24 oktober, och årets skolkampanj blir viktigare än någonsin. I länder med fattigdom, bristande sjukvård och människor på flykt blir den pandemi vi befinner oss i förödande – och när samhällen stänger ner behövs ett starkt stöd för barnen.

Världens Barn-insamlingen stöttar fler än 30 olika projekt runt om i världen. Läs mer på varldensbarn.se och ge ditt bidrag till Radiohjälpen genom tfn. 90 1950-6.

 

Dela med dig av denna artikel på: