Nyheter/Reportage

Besöksförbudet på vårdavdelningar upphör

I samband med att regeringen beslutat att upphäva det allmänna besöksförbudet på äldreboenden så har Regionen Västernorrland även beslutat att häva vissa besöksförbud på länets sjukhus från och med 1 oktober.

Från och med 1 oktober så blir det tillåtet att besöka inneliggande patienter på sjukhusens vårdavdelningar. Däremot så råder det fortsatt besöksförbud på bland annat mottagningar och på akuten. Samtidigt som det blir tillåtet att besöka inneliggande patienter så manar smittskyddsläkare Hans Boman om fortsatt försiktighet då det ännu finns en smittorisk.
– Faran är inte över. Ett stort ansvar att följa gällande rekommendationer vilar på den som besöker en inneliggande patient, exempelvis ska man vara helt symptomfri och upprätthålla den sociala distansen på vårdavdelningarna, säger Boman i ett pressmeddelande.

Fram till torsdag 1 oktober gäller fortfarande det omfattande besöksförbudet vid samtliga av länets sjukhus. Skulle det bryta ut en ny ökad smittspridning efter att förbudet har hävts så kan nya lokala förbud och restriktioner snabbt återinföras.

 

Publicerat