Du är här

2020-09-18 - Evenemang

Mästare och katter

Beethoven föddes 1770 och i år uppmärksammas hans 250-årsjubileum med pompa och ståt runt om i världen. Så också här i Örnsköldsvik när Nordiska Blåsarkvintetten bjuder in till en hyllningskonsert i Nolaskolans aula fredag 25 september.

Nordiska Blåsarkvintetten har satt samman en jubileumskonsert där bland annat en kvintett av Beethoven får sällskap av franskt sekelskifte och svenskt 1980-tal. Det svenska moderna inslaget består av Marie Samuelsson, en av våra stora samtida svenska tonsättare, som i sin musik ofta involverar oväntade ljudelement. I den här konserter får publiken höra hennes komposition ”Katt: Nio liv” från 1989.

Dessutom blir det musik av de franska tonsättarna Philippe Gaubert och Francis Poulenc – den senare känd för att han med poetisk fingertoppskänsla korsade det senaste inom konstmusiken med jazz och populärmusik.

Förutom Nordiska Blåsarkvintetten medverkar pianisten Mona Kontra. Konserten är ett samarrangemang av Musik Västernorrland och Örnsköldsviks Musiksällskap.

 

Dela med dig av denna artikel på: