Hus & Trädgård

Ett upphittat hus

Ett hus med enorm potential. Det kan man kalla Bruksvägen 90 i Köpmanholmen som få hade en aning om för bara en knapp månad sedan.
– Vi upptäckte huset i samband med en visning strax intill, berättar mäklaren Torbjörn Sverker.

Dolt bakom buskar och träd stod det där. Huset som är byggt 1909 med 150 kvadratmeter per plan och med fyra kakelugnar. En riktig dröm för den händige som inte drar sig för ett projekt av det större slaget.
– Precis. Det här är inget för vem som helst. Men trevligt om vi kan hitta en ny ägare som vill göra något bra, säger Torbjörn Sverker.
Det var när mäklarfirman arrangerade visning av en intilliggande fastighet som fyndet gjordes. Plötsligt visade spekulanterna även intresse för det närmast bortglömda huset och nu hoppas Torbjörn Sverker att någon är sugen på ett omfattande renoveringsprojekt.
– Trots allt så är mycket av det så kallade skitjobbet redan utfört. Det står färdigt för att börja om kan man säga. Syllen behöver bytas på vissa ställen, men taket har tack och lov hållit sig helt.
Den ursprungliga ägaren var skogsägare och lantbrukare och nuvarande ägare är sjöentreprenören Mikael Danielsson.
– Jag hade tidigare en del planer på vad vi skulle hitta på med huset, men det har kommit andra grejer emellan. Roligt om det är någon som vill ta sig an ett spännande projekt, säger Mikael Danielsson.

 

Publicerat