Du är här

2020-09-13 - Övrig kultur
Neha Grundström

Sade upp sig och släpper bok

När Neha Grundström, 31 år och uppvuxen i Trehörningsjö, kände sig missnöjd med sin arbetssituation gjorde hon det många sällan vågar – sade upp sig från sitt heltidsjobb i Södertälje för att söka lyckan på annat håll. I dag lägger hon fokus på sitt nystartade bokförlag Written Words AB på vilket hon precis släppt sin egna spänningsroman ”Marias skrupler”.

– Jag drömde en natt att jag sade upp mig och kände mig jätteglad över det. Två veckor senare gjorde jag det på riktigt. Det var läskigt och jag är så klart jättenervös, det kostar mycket att ge ut en bok. Förhoppningen i början är att i alla fall gå plus minus noll, säger Neha som inom en femårsperiod planerar ge ut ytterligare fyra böcker.
”Marias skrupler” handlar om en 12-årig flicka som efter att ha kidnappats och varit borta från sin hemstad i flera år försöker återknyta till både samhället och vänner från förr, vilket visar sig svårt. 
– Jag är väldigt nöjd och har fått bra respons. Jag har redan skrivit en fortsättning, berättar Neha som också skriver på vad hon kallar en ”utopisk självbiografi” och närmast hoppas få gästa bok-affärer. Så håll ögonen öppna i höst, för självklart är hemstaden Ö-vik med på den turnén.

 

Dela med dig av denna artikel på: