Du är här

2020-09-02 - Sport & Fritid
Foto: Håkan Nordström

Alley-oop!

Att sätta sin första basketboll ger en riktig adrenalinkick. Det menar Stephan Ling, själv tidigare spelare i Kalmar Saints, som efter sin flytt till Ö-vik nu drar i gång korpenverksamhet i basket för alla intresserade, 15 år och uppåt.
En satsning som verkar komma i precis rätt tid.

För första gången på ett bra tag kan du i organiserad form snart spela basket igen i Örnsköldsvik. Stephan Ling, tidigare basketspelare i division 1-laget Kalmar Saints, brinner för sporten men kunde efter fjolårsflytten till Örnsköldsvik tillsammans med sin sambo och dotter fort konstatera att någon aktiv klubb inte längre fanns i kommunen. 
– Jag tänkte att jag fick hugga tag i det själv och kontaktade Korpen. De blev super-glada, det kan ju vara svårt att få någon som vill driva sånt här och basket har de aldrig haft, säger Stephan som i ledarrollen nu välkomnar intresserade till Sundskolans sporthall imorgon klockan 20. 
– Det är en sån feeling i basket, hur man rör sig ihop med andra. Basket har en tradition av skön stämning, känslan är att alla är delaktiga. Att sätta sin första basketboll ger en riktig adrenalinkick. Och det behövs bara t-shirt och gympadojor, att jämföra med exempelvis ishockey.

Satsningen kommer uppenbarligen rätt i tiden – dokumentären ”The Last Dance”, där Michael Jordan, Scottie Pippen och Dennis Rodman porträtteras under storhetstiden i Chicago Bulls, har under senaste halvåret blivit något av ett världsfenomen. Inte heller i Ö-vik har den gått invånarna förbi.
– Den är helt magisk och redan världens mest sedda sportdokumentär. När jag spelat i Strandparken i sommar har där varit jätte-många ungdomar och nästan alla verkar ha sett den. När jag beställde basketbollar på sportaffären berättade personalen att dokumentären gjort att de behövt köpa in ett mycket större lager. Så det slår mig ju, för Korpens skull, hur lägligt det är att den kom så nyligt. Det finns redan ett stort intresse, säger Stephan som i ett första skede ändå limiterar antalet deltagare till 20 med förhoppningen om att utöka inom kort.
Korpenlaget blir ett mixlag med både flickor och pojkar. För mer information och medlemsavgifter, kika på Instagramkontot korpenovik.

 

Dela med dig av denna artikel på: