Du är här

2020-08-31 - Nyheter/Reportage
Regionen ansöker bland annat om ersättning för kostnader kopplade till inköp av utrustning. Bilden är en arkivbild och har inget med den rådande situationen att göra.

Ansöker om mångmiljonbelopp för merkostnader

Regionen har ansökt om 216 miljoner kronor i ersättning från Socialstyrelsen för merkostnader rörande covid-19.

Socialstyrelsen har avsatt fem miljarder kronor som regioner kan ansöka om för att täcka extra kostnader som uppkommit på grund av situationen med coronaviruset. För Region Västernorrland så har det tillkommit flera extra kostnader då regionen bland annat behövt köpa in mer skyddsutrustning, behövt anpassa lokaler och fått ökade personalkostnader. Därför ansöker de nu om 216 miljoner kronor för att hjälpa till att täcka kostnaderna.
– Vi ansöker nu om medel för att täcka våra extra kostnader på grund av covid-19 från pandemins början till och med juli månad, berättar Lars Halén, ekonomidirektör Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Pengarna väntas komma senare i höst och kommer att fördelas ut till de verksamheter som haft extra kostnader. I november så kommer regionen få ytterligare en möjlighet att söka ersättning för merkostnader.

 

Dela med dig av denna artikel på: