Nyheter/Reportage

Fortfarande besöksförbud på vårdavdelningar

Under gårdagen upphörde det stabsläge inom regionen som gällt sedan i mars i samband med coronaviruset. Besök är dock fortfarande förbjudna på vårdavdelningar, och samtliga länsbor råds att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I och med virusets framfart så infördes det besöksförbud inom regionens vårdavdelningar, till exempel på sjukhusen. Detta för att minska smittspridningen och för att skydda både patienter och vårdpersonal. Under gårdagen upphörde stabsläget inom regionen, men det innebär inte att länsborna kan börja slappna av utan råds fortfarande att följa samtliga rekommendationer från folkhälsomyndigheten. I ett inlägg på facebook påminner även regionen om att det gäller besöksförbud på samtliga av dess vårdavdelningar.
– Av hänsyn till smittorisken är det viktigt att alla fortsätter att följa besöksförbudet. Vi har en del mycket infektionskänsliga patienter som kommer. Att behöva avvisa personer från väntrummet är också en onödig extra belastning på personalen, säger Jenny Bjerkås, barnmorska vid kvinnokliniken på Sundsvalls sjukhus, i inlägget.

Vissa undantag för besöksförbudet kan göras. Till exempel så får vårdnadshavare vara med sina barn i sjukhuset, och andra personer som har särskilda skäl för att besöka en närstående kan kontakta vårdpersonalen för att planera eventuella besök.

 

Publicerat