Du är här

2020-08-22 - Ungdom
Foto: Håkan Nordström

Drivna ungdomar expanderar

Konceptet med senioruthyrning är väl beprövat. I Husum har det nystartade företaget Ung Driven vänt på idén och hyr sedan senvåren ut 15–20-åriga ungdomar.
– Att bidra till att de får komma ut och jobba, bygga kontaktnät och utvecklas känns fantastiskt roligt, säger grundaren Cassin Mukire.

Redan som ung tonåring visade sig Cassin Mukire från Husum från den företagsamma sidan.  
– Jag knackade dörrar och frågade om folk ville ha hjälp med något. Jag ville inte bara leva på föräldrarna utan tyckte det var roligt att tjäna egna pengar. Men många vågar inte ta det steget, säger den i dag 20-årige entreprenören som kan blicka tillbaka på en händelserik sommar under vilken han i liknande anda startade företaget Ung Driven.
I det ingår just nu åtta ungdomar i åldrarna 15-20 år vars kunduppdrag exempelvis består av att klippa gräs, måla, städa och handla mat – tjänster det visade sig finnas en stor efterfrågan efter, i synnerhet på grund av den rådande coronasituationen.
– Vi är inga superproffs som andra företag, men våra ungdomar har alla erfarenhet av trädgårds- och hushållsarbete som de inte kan utnyttja eftersom de inte får sommarjobb på grund av coronan. Jag kände att jag ville göra nytta, hade hört talas om senioruthyrare och tänkte: ”varför ska unga ligga hemma hela sommaren och inte tjäna pengar när det finns de som vill ha hjälp?”. Med oss kan de bygga sitt cv och på sikt komma in på arbetsmarknaden. Och många kunder som inte har någon annan i närheten har varit överlyckliga att vi kunnat hjälpa till. Visst finns det de som varit skeptiska att vi är så unga, men efteråt har de konstaterat; fasiken, dagens unga kan verkligen vara drivna.

Medgången har gjort att företaget, först endast tänkt som ett projekt, är på väg att expandera. Två delägare har tillkommit och Cassin siktar nu på marknaden i centrala Örnsköldsvik.
– Vi tror stenhårt på den här idén och söker fler ungdomar med rätt vilja, taggade att jobba med olika saker. Vi blir inte miljonärer men känner att vi gör samhällsnytta av att hjälpa både unga och äldre. Det är spännande, säger Cassin Mukire.

 

Dela med dig av denna artikel på: