Samhälle

Extrabussar införs under skolstarten

Resandet med kollektivtrafiken väntas öka inför och under skolstarten. Därför sätter nu Din Tur in alla tillgängliga bussar under rusningstid för att minska både trängsel och risken för smittospridning så mycket som möjligt.

Förutom att skolorna börjar igen så återgår nu också många till jobben efter semestern. Den väntade ökade användningen av kollektivtrafiken har gjort det viktigt att fler bussar går under framförallt rusningstid för att minska trängseln på bussarna.
– Vi kör full trafik och har tillsammans med trafikbolagen satt in alla tillgängliga bussar under rusningstid. Vi har ett begränsat antal bussar och förare att utöka trafiken med och de kommer förstärka de avgångar där behovet är som störst säger Andreas Pettersson, Trafikchef på Din Tur, i ett pressmeddelande.

Exakt vilka linjer och avgångar som får utökad trafik kommer göras tydligare inom kort genom information i Din Turs Reseplanerare. Resande som har möjlighet att åka med andra avgångar uppmanas att undvika de avgångar där trängsel kan uppstå.
– Reseplaneraren kommer uppdateras med information om linjer eller avgångar som har risk för trängsel. När en sådan avgång söks kommer en i-symbol med mer information att synas. Undvik dessa avgångar om du kan så att de som måste resa kan göra det på ett tryggt sätt säger Andreas Pettersson.

Under perioden med de extra bussarna så kommer Din Tur även att analysera hur resandet ser ut så att de kan skjuta till bussarna till de avgångar och linjer där de behövs som mest, säger Andreas Pettersson.
– Vi följer och analyserar trafikflödet kontinuerligt för att kunna optimera de extra bussarna där det behövs som mest. Det är extra viktigt att alla resenärer visar sin biljett för läsaren eftersom det är därifrån vi hämtar statistik.

Publicerat