Du är här

2020-08-18 - Modo Hockey

"Det gäller att visa mod"

Ikväll inleds försäsongsmatcherna för Modo. I ett inlägg på Modos hemsida så pratar klubbens nya huvudtränare Ville Nieminen inför matchen och hur läget i laget ser ut.
– Det gäller att visa mod för att kunna matcha Luleå Hockeys fart och intensitet, säger Nieminen.

I slutet på april blev det klart att Björn Hellkvist skulle lämna sitt uppdrag som Modos huvudtränare för att istället träna Leksand, och i juni blev det klart att den finske spelaren och tränaren Ville Nieminen rekryterats som Modos huvudtränare. Nu väntar de första matcherna med Modos nya trupp när de möter Luleå ikväll på bortaplan. De har tränat tillsammans i lite drygt en vecka och inför kvällens match så har laget framförallt fokuserat på att lära känna varandra samt även gå igenom bland annat försvarsspelet.
– Vi har hunnit gå igenom försvarsspelet och omställningar innan vi igår adderade forecheck och idag en väldigt kort genomgång av spelet i powerplay och boxplay där det mer handlade om att lära känna varandra, säger Nieminen och fortsätter:
– Vi har tränat tillsammans i åtta dagar så självklart behöver vi mer tid tillsammans, men i de första matcherna handlar det om att vinna kamperna och att vi alla tillsammans har rätt inställning mentalt till matchen och är påslagna.

Truppen åkte upp till Luleå under förmiddagen och med undantag för Linus Lundin, Frank Corrado och Aaron Gagnon så står hela truppen redo för spel när försäsongen drar igång. Matchen startar klockan 18.00 och sänds via C More. 

 

Dela med dig av denna artikel på: