Nyheter/Reportage

Besöksrekord på återvinningscentralerna

I år så har återvinningcentralerna slagit besöksrekord för perioden april – juli sedan besöksräkningen startade 2010. Bara på Må så har man räknat över 70 000 tusen fordon på besök.

Det har blivit ett år där många valt att ta tag i bygg- och rivningsprojekt hemmavid, något som Åsa Möller, avdelningschef på Avfall och återvinning, i ett pressmeddelande säger har märkts på återvinningscentralerna.
– Vi har haft många besökare på våra återvinningscentraler, både på Må och de mindre centralerna. På Må har vi slagit besöksrekord med 70 000 fordon och även på de nyare återvinningscentralerna i Bjästa, Bredbyn, Björna och Husum kan vi se att antalet fordon ökat med nästan 10 procent jämfört med motsvarande period 2019. Största ökningen har vi sett i Husum.

Impregnerat trä har stått för den största ökningen av allt avfall, med en ökning på 34 procent jämfört med 2019. 
–Det är nog många altaner som byggts om i sommar, med tanke på det avfall som vi får in, säger Åsa Möller. Byggavfall står generellt för en stor del av vår miljöpåverkan och vi tittar på lösningar för att kunna erbjuda en tjänst där virke också kan återbrukas.

 

Publicerat