Nyheter/Reportage

Solen skiner på Plåtteamet

Här är ytterligare ett positivt företag i dessa svåra Corona-tider. Plåtteamet i Örnsköldsvik AB ser ljust på framtiden, har investerat och siktar på nyanställningar.
– Inom en snar framtid hoppas vi att vår personalstyrka ökat till närmare 20 anställda, säger Nicklas Jansson, delägare och platschef.

Plåtteamet är ett mångårigt plåtslageri i Örnsköldsvik där bröderna Nicklas och Patrik Jansson, sedan ett år tillbaka, tagit över stafettpinnen efter deras far. Företaget är nästan uteslutande verksamt i kommunen och har under årens lopp varit inblandade i diverse större byggprojekt som exempelvis Fjällräven Center, Paradisbadet, Paradisgaraget, Strandkajen och Hamnpiren – och utför även plåtarbeten till privatpersoner.
– Vi arbetar med nyproduktion, reparationsarbeten samt tillverkar och monterar plåt för alla behov, berättar Nicklas Jansson.
Cirka 1,2 miljoner kronor har investerats i en ny maskinpark och i takt med en ökad efterfrågan söker företaget efter skickliga plåtslagare.
– Ett angenämt bekymmer för oss. Vi får hålla tummarna för att det finns några nyfikna plåtslagare som läser den här artikeln och gärna vill flytta till Örnsköldsvik, fortsätter Nicklas med ett leende.
I samband med tak- och fasadrenoveringar utförs också diverse arbeten och tilläggsisolering och sedan en tid tillbaka satsar företaget även på solenergilösningar. Att kombinera takbytet med att även skaffa solenergi är enligt Nicklas Jansson en kostnadseffektiv lösning och Örnsköldsvik har enligt uppgifter bra förutsättningar trots de nordliga breddgraderna och relativt mörkt vinterhalvår.

I samarbete med syskonföretaget Consize AB är Plåtteamet en exklusiv återförsäljare till Samsung, en av världens branschledande solpanelstillverkare. Alternativa och miljö-vänliga energikällor efterfrågas allt mer och kring solenergi vill Plåttteamet vara ett ledande företag i Örnsköldsvik.
– Förhoppningsvis har vi några spännande och roliga år framför oss, säger Nicklas Jansson.

 

Publicerat