Övrigt

Ö-vik på plats 88 i landsbyggdsindex

När Byggmax presenterade sin Landsbyggdsindex för första gången så hamnade Örnsköldsvik på plats 88 av de 158 kommuner som byggkedjan rankat.

De kommuner som ingått i rankningen är de 158 kommuner som enligt Tillväxtverkets definition är landsbyggdskommuner eller tätorter långt från storstan. Indexet har rankat kommunerna utifrån sysselsättning, befolkningsutveckling, utbyggnad av fiberbredband, nystartade företag och användning av rotavdrag. 

I Västernorrland så är det fyra kommuner som ingått i indexet: Örnsköldsvik (plats 88), Ånge (plats 123), Sollefteå (plats 144) och Kramfors (plats 154). Förutom att rankas högst bland länets kommuner så tar även Örnsköldsviks kommun plats 49 totalt då det kommer till hur sysselsättningen ser ut i kommunen, med en sysselsättning på 82,7 procent. Förstaplatsen i rankningen tar Höganäs kommun som placerar sig högt i fyra av fem kategorier. 

Placeringen i rankingen kan vara en indikation på hur god utvecklingen i kommunen är. Kategorierna är samtliga viktiga faktorer för landsbygdens utveckling. 

Klicka här för att hitta rankingen i sin helhet.

 

Publicerat