Du är här

2020-07-13 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Strängöarna med kajakhotell

Tänk dig att ljudlöst glida fram i kvällssolen tillsammans med dina vänner. Att paddla havskajak blir allt populärare för varje år och att få mat och husrum i en sjöbod är nära pricken över i:et.
Som hos Julia och Joakim på Strängöarna.

Västra och östra Strängön är utan tvekan en av Höga Kustens pärlor. När 7an tar egen båt till Julia Folkesson och Joakim Sandberg är förutsättningarna de bästa tänkbara; strålande sol från en molnfri himmel och nära vågfritt tack vare några få sekundmeters vind.
Här bor paret Folkesson/Sandberg från maj till oktober. För drygt fyra månader sedan föddes tvillingarna Estrid och Albe, vilket bromsat planerna i viss utsträckning, men trots det är det allt fler som får upp ögonen för kajakpaddlarnas vandrarhem i hjärtat av Höga Kusten.
– Vi hoppas att det här blir ett bra komplement till de olika typer av boenden som finns i området. Med tanke på tvillingarna tar vi det lite försiktigt den här sommaren för att allt eftersom utveckla verksamheten, säger Joakim Sandberg.
På Strängön Nord 63° finns för närvarande sju bäddar och gott om plats för mat, aktiviteter och andra överläggningar. 
– Det gäller för oss att anpassa oss efter vad besökarna vill ha så det är egentligen bara fantasin som sätter hinder, fortsätter Joakim.
Att paddla kajak är en närmast ultimat friluftsnjutning som allt fler upptäcker. Julias och Joakims verksamhet vänder sig främst till den kategorin, men har så klart anläggningen öppen även för andra som rör sig i skärgården.
– Det känns fantastiskt att få bo och leva i den här miljön. Vi trivs jättebra och det känns lika bra att vi kan välkomna fler hit ut, säger Julia Folkesson. 

 

Dela med dig av denna artikel på: