Du är här

2020-06-29 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Veckefjärden en av Sveriges bästa golfbanor

Bland Sveriges närmare 500 golfbanor så kan man hitta en av de finaste här i Örnsköldsvik. Veckefjärdens golfbana placeras nämligen som nummer 50 i en ranking som tidningen Svensk Golf har genomfört.
– Det är stort att vi är med på listan, dessutom väldigt roligt att vi är den enda klubben i Norrland som har valts ut, säger Mikael Nordin, VD Tvillingsta AB, i ett pressmeddelande.

Svensk Golfs ranking av landets golfbanor på bygger på kvaliteten på spelupplevelsen, som har bedömts genom att betygsätta främst bandesign, spelytor, estetik och omgivningen. Juryn har bestått av bland annat banarkitekter och golfproffs, och när de ger Veckefjärdens golfbana 50:e platsen beskriver tidningen anläggningen som "underbar" och att "omgivningen med bergen, dalen och stillsamma Veckefjärden är som ett vykort". 
– Att få denna bekräftelse stärker oss och visar att vi gör rätt! Vi har under årens lopp jobbat målmedvetet och har en tydlig bild av vad vi vill vara.  Greenkeepern Tomas Eriksén och hans personal gör ett fantastiskt jobb med banan år efter år, säger Mikael Nordin.

Den som vill läsa mer om vad Svensk golf skriver om Veckefjärdens golfbana kan göra det i nästkommande nummer av tidningen som släpps nu i veckan.

 

Dela med dig av denna artikel på: