Du är här

2020-06-25 - Hockey
Foto: Håkan Nordström

Sedinarna fortsätter att hyllas

Deras tröjnummer pensionerades och tröjorna hissades sedan upp i taket i Vancouver Canucks hemarena. Nu fortsätter Sedinarna att hyllas av Canucks genom skapandet av en utmärkelse i deras namn, skriver Allehanda.

Bröderna Sedin spenderade en stor del av sina hockeykarriärer, 17 säsonger, i kanadensiska Vancouver Canucks innan de pensionerade sig i 2018. För deras långa och trogna insats till klubben så har de hyllats både genom att deras tröjnummer (22 och 33) har pensionerats och hissats upp i taket i klubbens hemarena, och genom att de både har fått tagit emot den prestigefyllda utmärkelsen King Clancy Memorial Trophy. 

Nu fortsätter hyllningarna av bröderna genom att Canucks skapar en utmärkelse i deras namn, Daniel & Henrik Sedin Award, som i framtiden kommer att utdelas till den spelare i klubben som bäst har visat särskilt utstickande ledarskap och har även bidragit till samhället under säsongen. Utmärkelsen kommer att delas ut efter varje säsong till en vinnare som bestäms av en panel inom Canucks förening.

Källor: Allehanda, Vancouver Canucks

 

Dela med dig av denna artikel på: