Du är här

2020-06-27 - Näringsliv

Skapar hundratal nya arbetsplatser

OffCoff blir en del av coworkingaktören House Be som tillsammans med nya delägaren Nordiska Centrumhus öppnar ett nytt kontorshotell i de lokaler där Örnsköldsviks Allehanda tidigare hade sin tryckpress. Planen är att allt ska stå klart våren 2021.

Coworking blir allt större, det vill säga kontorskollektiv där flera olika yrkeskategorier samsas under ett och samma tak. Oftast handlar det om enmansföretag, frilansare och kreatörer av skilda slag som kan dra nytta av varandra.

OffCoff på Lasarettsgatan har under några år varit Örnsköldsviks nav för coworking och där ingår för närvarande 18 medlemmar som samsas om lokalerna. Nu slås OffCoff ihop med House B som startades i Åre och därefter har vuxit och etablerat coworkingkoncept i Östersund, Umeå, Sundsvall och Härnösand. Och nu är det alltså dags för Örnsköldsvik.
– För oss är den lokala förankringen avgörande och därför är samarbetet med OffCoff så viktigt, vi kommer att behålla OffCoffs verksamhet innehållsmässigt. Vi vill bygga ihop hela Norrland med vårt koncept och vi ser fantastiska möjligheter här i Örnsköldsvik, säger Olof Pergament, ledare och delägare i House Be.
– Vi har haft Örnsköldsvik på radarn ett tag och följt OffCoffs utveckling. Vi är övertygade om att OffCoff kompletterar oss på ett jättebra sätt och att vi kan stärka vårt koncept ytterligare genom denna affär, fortsätter Ulrika Viklund, som är ledare och medgrundare av House Be.

För OffCoff innebär sammangåendet med House Be att man bland annat löser problemet med att man varit trångbodda den senaste tiden, på grund av ökat intresse.
– Vi stod vid ett vägskäl och kunde inte utvecklas mer i de lokaler vi hade. Nu känns det fantastiskt roligt att få skala upp på detta sätt och att vara en del av en större tillhörighet genom House Be, säger Stina Haglund, ägare och grundare av OffCoff.

House Be flyttar in i de lokaler som tidigare inrymde Örnsköldsviks Allehandas tryckeri, alla som passerad på Centralesplanaden har säkert uppmärksammats att det byggs på platsen och fasaden med den nya entrén börjar ta form.
Invändigt skapas ett hundratal arbetsplatser som enkelt kan anpassas efter medlemmarnas olika önskemål. Förutom fasta kontorsplatser kommer lokalerna att innehålla lounge, eventyta och olika konferensrum.

För bygget av de nya kontorslokalerna står Nordiska Centrumhus, som också går in som delägare i House Be.
– Vi är hyresvärd och går även in som delägare. För oss är detta en framtidssatsning som Örnsköldsvik väntat på och partnerskapet med House Be ligger helt rätt för oss. Vi får stå för kreativa lokaler där någon annan skapar puls och aktivitet. Coworking som fenomen blir allt större och vi tycker att konceptet är helt rätt för tryckeriets gamla lokaler när de ska få nytt liv, säger Håkan Martinell, vd Nordiska Centrumhus.

De som blir medlemmar i House Be här i Örnsköldsvik (det finns olika varianter av medlemskap) har för övrigt också möjlighet att jobba i de lokaler som redan finns i Åre, Östersund, Umeå, Sundsvall och Härnösand.

 

Dela med dig av denna artikel på: