Du är här

2020-06-16 - Näringsliv

13,7 miljoner kronor till stöd för länets företag

Mellersta Norrlands strukturfondspartnerskap har beviljat att 13,7 miljoner kronor betalas ut till Region Västernorrland i ett ramprojekt som ska stödja länets näringsliv. Pengarna kan företagare ansöka om för att underlätta omställning och utveckling med anledning av coronakrisen.

Genom ramprojektet så kan regionen erbjuda både små och medelstora företag i länet ekonomiskt stöd för att bidra till företagens utveckling och omställning. Särskilt nu under coronakrisen är stödet, som totalt ligger på 13 727 065 kr, av extra vikt för att hjälpa många företag.
– Det har varit ett stort tryck på våra befintliga stöd, inte minst den utvecklingscheck som inrättades för att mildra effekterna av krisen. Nu får vi påfyllning och kan bevilja stöd till fler företag, säger Maria Lidgren, tillväxtchef på Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Stödet kan företagare söka för att genomföra både mjuka investeringar och hårda investeringar. Företag i Västernorrland inom alla branscher omfattas av stödet.
– Med anledning av pandemin och dess påverkan på näringslivet är det angeläget med en bredd av insatser för att möta företagens nya verklighet. Därför är det glädjande att EU-medel kan ställas om och nyttjas där de behövs som mest, säger Sara Nylund, vice ordförande i strukturfondspartnerskapet.

Projektet kommer att dra igång nu i höst och företagare kommer kunna att ansöka om stöd via projektet i två års tid.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: