Du är här

2020-06-16 - Skola & utbildning

Örnsköldsviks gymnasium blir certifierad VVS-college

Inför läsåret 2020/21 så har Örnsköldsviks gymnasium blivit utsedd till ett certifierat VVS-college av VVS-branschens Yrkesnämnd. Certifieringen innebär att gymnasiet erbjuder elever en kvalitetssäkrad utbildning som motsvarar företagens förväntade kunskapsnivå inför lärlingstiden.

För att en skola eller utbildning ska tilldelas certifieringen så måste den uppfylla flera kvalitetskriterier. Bland annat så har VVS-Branschens Yrkesnämnd tittat på hur skolans lokaler ser ut, antalet lärare, kvaliteten på de praktiska momenten och om eleverna får de kunskaper som företag förväntar att de ska ha. Att gymnasiet nu får certifieringen är en bekräftelse på att den erbjuder en god, kvalitetsstämplad utbildning säger Lars-Erik Edblad, rektor vid VVS-och fastighetsprogrammet, Örnsköldsviks Gymnasium.
– Detta är en bekräftelse på att vi erbjuder våra elever en kvalitetsstämplad utbildning, godkänd av branschen. Vi har väldigt duktiga lärare inom VVS och tillsammans med branschen kan vi ge våra elever goda möjligheter för att ta klivet ut i arbetslivet efter studierna.

Förutom kvalittetsstämplen så gör även utmärkelsen att skolan och programmet får tillgång till bland annat marknadsföring från branschen, elevstipendier och material för utbildning. 

Läs mer på kommunens hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: