Nyheter/Reportage

Bjästa hälsocentral har stängt i sommar

För att minska risken för smittspridning av covid-19 och för att säkra tillgängligheten till vården under sommaren så stänger Bjästa hälsocentral under åtta veckor.

Hälsocentralen i Bjästa har stängt från och med 22 juni fram till 14 augusti och personal från Bjästa flyttas till Själevads hälsocentral. Under de åtta veckorna så hänvisas listade patienter i Bjästa även till Själevads hälsocentral. Helen Bylund, verksamhets för hälsocentralerna i Örnsköldsvik, säger i ett pressmeddelande att stängningen och flytten av personal ska bland annat garantera patientsäkerheten.
– Vi flyttar vår personal till hälsocentralen i Själevad för att kunna garantera patientsäkerheten och tillgängligheten utifrån rådande pandemiläge med ökad provtagning, ökat vårdbehov i hemmen och i våra särskilda boenden. Vi är också särskilt måna om att fortsätta vårt goda samarbete med kommunen, säger Helene Bylund.

Bjästa är en av två hälsocentraler inom regionen som stänger i sommar. Den andra är Nylands hälsocentral vars patienter hänvisas till hälsocentralen Höga Kusten.

 

Publicerat