Nyheter/Reportage

Övik Energi fortsätter att uppgradera fibernätet

Under våren har Övik Energi genomfört flera uppgraderingar av sitt fibernät i kommunen. Uppgraderingarna fortsätter under året och kommer att ge möjlighet till anslutningshastigheter på 100 Gbit/s.

Övik Energi uppger i ett pressmeddelande att det har varit stor efterfrågan på fiber under de senaste åren, och att det med fler kunder även dyker upp fler tjänster som distribueras i nätet. Därför har det funnits ett behov av att uppgradera fibernätet, vilket de började göra under våren.
– Det är verkligen kul att vårt fibernät växer och att fler vill ansluta sig. Därför är det viktigt att vi fortsätter att erbjuda våra kunder ett snabbt och framtidssäkert fibernät med tjänster som förenklar vardagen, säger Roger Jonsson, teknikchef fibernät, Övik Energi.

Att nätet uppgraderas till 100 Gbit/s innebär att Övik Energis kunder får bättre tillgång på tjänster som kräver högre hastighet, till exempel videosamtal. Fibernätet byggs med optisk fiber vilket bland annat innebär att det inte finns någon begränsning på kapacitet. Uppgraderingarna pågår under 2020. 
– Fibernätet är en samhällsviktig infrastruktur som vi vill ska vara i bästa tänkbara skick och förberett för framtiden. Det är särskilt viktigt nu när fler arbetar och studerar på distans, säger Roger Jonsson.

 

Publicerat