Du är här

2020-05-28 - Modo Hockey

Juniorback tecknar seniorkontrakt

Modo Hockey meddelar idag att juniorbacken Hugo Styf tecknar seniorkontrakt med klubben som sträcker sig över två säsonger.
– Ytterligare en stor talang på backsidan som har en lysande framtid där han kommer att få ordentligt med matcher i vinter, kommenterar sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

Hugo Styf, 17, har tidigare representerat Modo i både U16, J18 och J20, och under SuperElit 2019/2020 drog han in 21 poäng till klubben. I representationslaget har han redan gjort sin debut då han suttit ombytt och redo för spel under fyra matcher i Hockeyallsvenskan. Utöver spel i Modo så har han även flera gånger varit uttagen till landslaget och spelat för småkronorna i både U16, U17 och U18. 
– Det kommer att bli spännande att följa Hugo Styf den kommande säsongen då han är en tvåvägsback som kommer att hitta sin identitet i seniorishockeyn under de kommande åren. Han har tagit stora steg den senaste tiden, inte minst med sin fysik, och det bådar väldigt gott, säger Fredrik Glader.

Värt att notera är att Hugo Styf är son till Modos assisterande tränare Pär Styf. I en intervju med Allehanda säger Fredrik Glader att deras familjerelation inte är något som kommer att påverka varken Hugo, Pär eller laget.

 

Dela med dig av denna artikel på: