Skola & utbildning

Brandbilen 30 år

Daghemmet Brandbilen registrerades tidigt på våren 1990. Arbetet med att anställa personal och hitta en lämplig lokal fortskred under året och valet blev scoutlokalen i Gullänget. Redan 1991 startade verksamheten i samma lokal som verksamheten bedrivs i i dag.

Förskolan brandbilen är numera namnet på det föräldrakooperativ som föräldrar tillsammans med personalen driver enligt läroplan, Lpfö 18, där stor vikt läggs till barnens utveckling. Här finns två små barngrupper med elva barn vardera, som får stöd och kan utvecklas i grupp och enskilt. Då förskolan är ett föräldrakooperativ så är verksamheten transparent och föräldrarna får vara delaktiga i barnens utveckling.
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det är Brandbilens paroll och därför tillbringas stor del av dagen ute. Det är till och med vanligt att den hemlagade lunchen intas ute i det fria.
Tack alla barn, föräldrar och personal som under åren varit med på denna resa. Det är bara början på en fantastisk fortsättning, väl värd att fira.

Lars-Erik Salomonsson

 

Publicerat