Du är här

2020-05-29 - Evenemang

Kulturskolan i ditt vardagsrum

Kulturskolans Dag ute på stan ställs in men skolan satsar stort på att ändå visa upp sin verksamhet. Lördag 30 maj sänder de ett livestreamat event med massor av förinspelat material på sin egen Youtube-kanal.

Kulturskolans Dag är ett årligt återkommande arrangemang där Kulturskolan visar upp delar av sitt digra utbud. Mängder av barn och unga, som på olika sätt är knutna till Kulturskolan, får möjligheten att på olika ställen i centrala Ö-vik uppträda med musik, dans, konst och andra kulturella uttryckssätt.
På grund av pågående coronapandemi blir det tyvärr ingen Kulturskolans Dag ute på stan, men i stället erbjuds ett digert program på Kulturskolans egen Youtube-kanal.
– Där får man se och lyssna till musik i alla dess former, med både solister och ensembler, såväl stora som små. Det blir även dans och konst, berättar verksamhetsledare Sten-Ove Sundlöf.
Sedan ett antal veckor tillbaka har mängder av Kulturskolans elever arbetat med att spela in en rad olika inslag, som under sändningen nu på lördag presenteras av en av skolans teaterelever.
– Vi har fem-sex timmars material och vi presenterar en utförlig tablå på vår Facebook-sida ett par dagar innan sändningen.
Kulturskolans Youtube-sida hittar du genom att klicka här. Sändningen startar lördag 30 maj 13.00.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: