Du är här

2020-05-20 - Övrigt
Bild: Miva

Högsäsong för återvinning – tänk på distansen

Just nu är det högsäsong på återvinningscentralerna och då passar Miva på att uppmana om fortsatt försiktighet och distansering.

Vårtider betyder städ- och återvinnartider, och runt den här tiden på året brukar också vara den tid som Miva ser flest besökare på återvinningscentralerna. För särskilt de som är 70-plussare så gäller det just nu att vara extra försiktig och allra helst undvika att besöka återvinningscentralerna tills vidare om man kan. 

För den som ändå planerar att besöka återvinningcentralerna så ger Miva på sin hemsida några tips och råd som är bra att komma ihåg:

 • Max 50 besökare
  Som en generell åtgärd för att minska smittspridning så får det just nu bara vara max 50 besökare samtidigt på återvinningscentralerna.
 • Undvik att besöka återvinningscentralen på klämdagen 22 maj
  Den 22 maj är den traditionellt mest besökta dagen på Må återvinningscentral. Den som har möjlighet, är 70-plussare eller ingår i någon riskgrupp bör därför särskilt undvika att besöka återvinningscentralerna den 22 maj. 
 • Undvik lördagar och måndagar – gör ditt besök under tisdag-fredag
  Det brukar vara extra många besökare under lördagar, måndagar samt dagar efter en helgdag. Däremot är det oftast färre besökare under tisdag-fredag, vilket innebär att det kan vara bra dagar för riskgrupper att besöka återvinningscentralerna.
 • Besök andra återvinningscentraler än din vanliga
  I kommunen har vi återvinningscentraler i Må, Björna, Bjästa, Bredbyn och Husum. Om den du vanligtvis besöker har mycket besökare så kan det kanske vara läge att besöka någon av de andra.

Du kan klicka här för att komma till Mivas hemsida där du kan finna fler bra tips och råd.

 

Dela med dig av denna artikel på: