Du är här

2020-05-29 - Sport & Fritid
Foto: Håkan Nordström

Fullt drag i sommar

Gokart, fotboll, frisbeegolf, paintball, trial, bergsklättring, street dance, rockverkstad och kulturcamp på Genesmon.
Sommarens upplaga av populära Sommardraget ser inte riktigt ut som vanligt – men ändå erbjuds massor av aktiviteter för dig som är född 2008 och tidigare.

Sommardraget lockar varje år massor av ungdomar till spännande aktiviteter, så också denna sommar. Men med vissa förändringar på grund av rådande coronapandemi.
– Vi får inte arrangera läger med övernattning och vi får inte åka iväg på bussresor som vi gjort tidigare. Men det finns ändå massor att göra, säger fritidskonsulent Kent Näsman.
– Något som är väldigt roligt är att Aktivator nyligen byggt en paintballanläggning vid Gene fornby. Där blir det också frisbeegolf, fotbollsgolf och möjlighet att prova på forntida tekniker.
Vid Gene fornby, eller Genesmons arkeologiska friluftsmuseum som det numera heter, arrangeras dessutom ett tredagars kulturcamp 15-17 juni med kreativt skapande i naturmaterial.
Många av Sommardragets aktiviteter sker utomhus, som fiske från flotte i Moälven, klättring i Skuleberget och fotboll i Husum. I Husum kan man också prova på trial torsdag 2 juli, en helkväll med grillning och terrängkörning med motorcykeltrial.
Sommardraget har även ett par aktiviteter inomhus På H1 Sliperiet. 15-18 juni blir det fyra kvällars träning i street dance och 22 juni till 3 juli bjuds det in till en rockverkstad, både för nybörjare och för dig som spelat länge. Deltagarna delas in i grupper på max fem i varje, med entimmaspass varje dag för alla grupper. Erfarna musiker står för handledning, tips och hjälp – hela kursen avslutas sedan med en liveinspelning. 
Sommardragets aktiviteter har begränsade antal platser och anmälan började måndag 25 maj klockan 18.00 på www.ornskoldsvik.se/sommardraget – där finns också mer information om alla aktiviteter.

Sommardraget & Covid-19

  • Egen transport gäller till alla aktiviteter.
  • Skydd som används vid olika aktiviteter desinficeras mellan varje användare.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om symtomen är lindriga. Du ska ha varit symtomfri i två dygn.
  • Deltagarna ingår i kommunens olycksfallsförsäkring under sommardragets verksamhetstid. 

 

Dela med dig av denna artikel på: