Du är här

2020-05-15 - Näringsliv
Foto: Håkan Nordström

Bra första månad för Hanzens

Som ett litet NK fast här i Örnsköldsvik. Så kan det låta bland de kunder som besöker Hanzens i deras nya lokaler. Butiken har fått en fin start, trots rådande omständigheter.

En månad har passerat sedan Hanzens slog upp dörrarna till de rymliga lokalerna vid Stora Torget. Premiärmånaden sammanföll med en tid som ingen skulle beskriva som härlig för handeln. Trots det blev det succé och ö-viksborna har hittat till butiken.
­– Vi hade en helt fantastisk öppning, bättre än vi kunnat drömma om, säger Sofia Öberg, butikschef. Självklart var vi nervösa innan men det blev som en stor folkfest.
Sofia tycker sig märka att det nya läget och lokalytan på 1 100 kvm gör att det är lättare för kunderna att spontant hitta till butiken och strosa runt. Upplägget med många små butiker i butiken, utifrån varumärken, gör att det är lättare att hitta och de stora, luftiga ytorna gör att kunderna kan röra sig med gott om avstånd mellan varandra.
– Vi jobbar med sälj och service precis som tidigare, det som vi vet att vi är duktiga på, men ser att fler kunder än tidigare kommer in bara för att titta och bli inspirerade.

Nyheten med damkläder uppskattas av kunderna och sortimentet är fördelat ungefär hälften på herr och hälften på dam. En annan nyhet är att det finns en liten junioravdelning.
– Vi har ett större utbud nu och flera nya märken som Sail Racing, Hansen and Jacob och Hugo Boss. Många som kommer in säger att butiken påminner lite om att komma in på NK i Stockholm och att det är häftigt att vi har något sådant här i Örnsköldsvik, säger Sofia.

 

Dela med dig av denna artikel på: